Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2009

Ξιφίας ψητός

Και για να ολοκληρώσω τον κύκλο των ψαριών που παρέλασαν από το τραπέζι μας αυτές τις μέρες, σας παρουσιάζω τον ξιφία που έψησε ο σύζυγός μου στα κάρβουνα και έγινε πραγματικά θεσπέσιος...

Τίποτα δύσκολο ή πολύπλοκο βέβαια. Οι φέτες του ξιφία πλύθηκαν και στέγνωσαν καλά. Μετά μπήκαν σε ταψί με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λεμονάκι.
Κανα-δυό ώρες αργότερα ανέλαβε ο ψήστης! Τα κλαδάκια από τις κληματαριές μπήκαν στην ψησταριά και μετατράπηκαν σε κάρβουνα.
Η σχάρα ακούμπησε στα κάρβουνα και αφού έκαψε καλά περάστηκε με λίγο λάδι για να μην κολλήσουν οι φέτες του ψαριού. Ο ξιφίας τοποθετήθηκε στη σχάρα, ψήθηκε περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά και ρόδισε όμορφα.

Την συνέχεια την καταλαβαίνετε, νομίζω πως δεν χρειάζεται να συνεχίσω...

14 σχόλια:

  1. miam miam..oso apisteuto ki an akougetai mou exei leipsei to psari..kai eidika stin sxara..pentanostimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Betty μου, παρόλο που το μεγάλο ψάρι δεν μου λείπει στην Ν Αφρική, το ποστ σου είναι τόσο ωραίο, που μου τρέχουν τα σάλια! Μπράβο και στον ψήστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ζηλεύω, με βλέπω να τρέχω στην ψαραγορά....και να την ξεσηκώνω....
    όνειρο τα ψαράκια, και τα τιμάμε συχνά, ψαροφάγοι και καλοφαγάδες μου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εζήλεψα ψαράκια εδώ μέσα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Betty μου, ολοκλήρωσες τα ... άπαντα της ψαροφαγίας με το καλυτερότερο!!
    Συγχαρητήρια βέβαια και στον ψήστη, το ψήσιμο φαίνεται να έχει πετύχει τέλεια!!
    Καλό βραδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και τα ψάρια γενικότερα δεν τα λατρεύω ο ξιφίας είναι ένα από τα αγαπημένα μου...και φαίνεται τέλειος - πεντανόστιμος στην φωτο...αχ τον πεθύμησα τώρα που τον είδα...
    Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λατρεύω τα ψάρια, όλα όσα παρουσίασες είναι του γούστου μου. Την επόμενη φορά που θα τα ξαναέχεις, περιμένω πρόσκληση χιχιχι!!!!

    καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Betty ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!
    Ειμαι σε μία φάση που έχω κόψει το τσιγάρο και προσπαθώ να μην τρώω πολύ!
    Με τέτοιες συνταγές όμως δεν μπορώ να κρατηθώ!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπέτη μου μας κακομαθαίνεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λαχταριστα τα ψαρακια και αν ειναι και στα καρβουνα ακομα καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Bettoula,
    Δεν θέλω να το παρεις κατάκαρδα όμως νομίζω ότι αυτή τη φορά ο ψήστης αξίζει όλα τα συγχαρητήρι. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
    Φιλάκια
    Βασούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Fabulous...I love swordfish...and it's time I had some in Greece..se souvlaki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ντροπή των ψαριών (άντε, μετά τον γαλέο και το μουγκρί). Κοτόπουλο της θάλασσας.
    Εδώ στην σαντορίνη, δεν τους ψαρεύουμε καν- αλλά το καλοκαίρι, τους αγοράζουμε αρόδου από κρητικά καΐκια, και τους μοσχοπουλάμε στους τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...