Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο

Καλησπέρα σε όλους! Κική εδώ! Η Μπέτυ είναι διακοπές και έτσι έχω αναλάβει εγώ! Θα κάνω κάποια guest posts όσο θα λείπει. Ελπίζω να σας αρέσουν!

Σήμερα έχουμε κοτόπουλο με κριθαράκι, ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Πάντα μου θυμίζει Κυριακή μεσημέρι στην Αθήνα...


Λοιπόν, έχουμε και λέμε... Θα χρειαστούμε τα εξής:

  • 5-6 μπούτια κοτόπουλο (εξαρτάται απο πόσες μερίδες θέλετε)
  • 2 κονσέρβες τοματίνια
  • 2-3 κουταλιές πελτέ
  • 500γρ κριθαράκι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψάκι με τη μία κονσέρβα τοματίνια, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και μία κούπα νερό. Τα ψήνουμε στους 180οC για 30'.



Προσθέτουμε το κριθαράκι, την 2η κονσέρβα, τον πελτέ και μια ακόμα κούπα νερό (αν χρειάζεται). Θέλουμε η σάλτσα να είναι πηχτή, όχι νερουλή, οπότε το νερό με προσοχή! Επίσης βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα.


Θέλει περίπου άλλα 15-20' ψήσιμο (ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου). Δοκιμάζουμε για να δούμε αν είναι εντάξει μαγειρεμένο και αν είναι οκ στο αλάτι.


Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Ελπίζω να σας αρέσει!

Φιλιά και τα λέμε σύντομα!

Κική

18 σχόλια:

  1. para polu wraio fagito..mou exei leipsei para polu..geia sta xeria sou kiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε?? Εδωσες άδεια στην Betty?? χα χα χα!!
    Αντε βρε Κικίτσα να φάμε και κάτι από τα χεράκια σου αυτές τις μέρες που η Betty θα ξεκουράζεται:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κικίτσα μας όλο εκπλήξεις είσαι!
    Πολύ νόστιμο το φαγάκι σου, γειά στα χέρια σου προκομμένο κοριτσάκι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα, πολυ πρωτοτυπο να κανετε αναπληρωση στο μπλογκ!!!Μπετυ καλες διακοπες!! Κικι, ευχαριστουμε για το γιουβετσακι και καλο κουραγιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κική και εμένα αυτό το φαγάκι μου θυμίζει Κυριακάτικο μεσημεριανό τραπέζι! Πολύ ωραία η συνταγή σου!
    Καλά έκανες και της έδωσες άδεια! Έτσι δεν θα μας λείψετε εντελώς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πεντανόστιμο φαγάκι, Κική έβαλες όλη σου την τέχνη.
    Βetty καλά να περάσεις στις διακοπές σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κική,φαίνεται νοστιμότατο και εύκολο!
    Μπέττυ είσαι υπέροχη!Να περνάς τέλεια!
    Πολύ καλή η ιδέα σας!
    Ο χώρος παραμένει ζωντανός και νόστιμος!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνονόματη, μου θυμίζει τις Κυριακές στο οικογενειακό τραπέζι. Τότε δεν το εκτιμούσα τόσο, τώρα όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπραβο καλο και νοστιμο φαγητο!Το μαγειρεψα σημερα και εγινε χαμος.

    Χαιρετισμους απο το Cape Town

    G APO CT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Sas euxaristw poly! Xairomai pou sas arese, Filia polla, Kiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πολύ καλό το έφαγα όλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kiki ego tora etoimazomai na to mageirepso as elpeisoyme oti tha to petyxo giati ayrio den tha exoyme na fame xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. telioo.....to ekana simera to mesimeri kai itan iperoxo kai poli poli efkolo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΣΩ Κ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ???ΔΝ ΗΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το συγκεκριμμένο φαγάκι το φτιάχνω όπως το περιγράφω, εδώ και πολλά χρόνια!
      Δεν το τσιγαρίζω, θεωρώ πως γίνεται πιο εύπεπτο και λιγότερο βαρύ αν μπει κατευθείαν στον φούρνο, επίσης ποτέ δεν βάζω κρεμμύδι.
      Μπορείς να το δοκιμάσεις αν θέλεις και να μου πεις την γνώμη σου...

      Διαγραφή
  15. Εναλλακτικά.. Βάζουμε στο ταψί μισό πακέτο κριθαράκι..αλατι, πιπέρι, pumaro ολόκληρο, κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγη ζάχαρη, κοτόπουλο μπούτι όσα θέλουμε, ελαιόλαδο περίπου 200 γρ. Και νερό 4 μεγάλες κούπες να καλύψουν τα πάντα...και στους 200 βαθμούς τα αφήνουμε μεχρι να τραβήξουν όλο το νερό..θελει περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά..το ζυμαρικο γίνεται καθαρά φούρνου και αλευρωνει ώστε να έχει γεμάτη γεύση. Δεν το ξανακοιταζετε μέχρι να γίνει. Δείτε μια ταινία στο διάστημα αυτό....το γιουβετσακι του τεμπέλη! 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Φυσικά και όχι!!!
      Η συνταγή λέει 30 λεπτά ψήσιμο με τη σάλτσα και ακόμα 20 λεπτά μαζί με το κριθαράκι!
      Και βέβαια μιλάμε για τα μικρά μπουτάκια, σαν αυτα της φωτογραφίας! Μεγαλύτερα κομμάτια εννοείται ότι θέλουν και περισσότερο ψήσιμο!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...