Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

Χοιρινό με χάντρες

Βρέχει εδώ και ώρες... Χειμωνιάτικος ο καιρός, χειμωνιάτικη η διάθεση, χειμωνιάτικο και το φαγητό που διάλεξα για σήμερα...

Υλικά για 5-6 μερίδες:

1 κιλό χοιρινό ψαχνό κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κιλό φασολάκια χάντρες κατεψυγμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτές
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη

Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το χοιρινό να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε κι αυτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι ζάχαρη, ρίχνουμε και ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Οταν μαλακώσει το κρέας, σε 45' περίπου, ρίχνουμε τις χάντρες, τον μαϊντανό και ένα φλυτζάνι ζεστό νερό ακόμα.
Αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε να σιγοβράσει, για 1 ώρα περίπου, ώσπου να μαλακώσουν καλά το κρέας και τα φασολάκια. Δεν πρέπει να μείνει καθόλου ζουμί, πρέπει η σαλτσούλα να είναι πηχτή και τα φασολάκια χυλωμένα...
Πολύ νόστιμο !!!

12 σχόλια:

  1. Αστα Μπέτυ μου, κι εδώ βρέχει συνέχεια, μου έχει χαλάσει την διαθεση αυτός ο παλιόκαιρος:(
    Ευτυχώς μου την έφτιαξε το νόστιμο φαγάκι σου!
    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εδώ, στο Νότο, έχει συννεφιασμένη Κυριακή και κατά καιρούς βρέχει! Να σας ομολογήσω έχω επηρεαστεί από τους μαύρους, που χαίρονται όταν βρέχει, σαν την φύση που έχει ανάγκη από το νερό!

    Μπέττυ τυχεροί όσοι δοκιμάζουν αυτή τη νοστιμιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωππω τι νοστιμιά είναι αυτή!!!!Στη λίστα..

    Εδώ πάλι στο βορρά πιάσαν οι ζέστες και ο ήλιος!!!!Απ'τους 7 που'χαμε μέχρι την Παρασκευή....21 :s

    Καλή βδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα πάλι σαν αναποδιασμένη, αυτός ο καιρός με γεμίζει ενέργεια!
    Τέλειο το φαγητάκι σου, το κρατάω.
    Σήμερα λόγω καιρού, Μπέττυ μου μαγείρεψα ρεβύθια.
    Θαύμα γεύση!
    Σε φιλώ καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς στο σπίτι αποφεύγουμε το χοιρινό, μιας και το τρώμε "έξω", αναγκαστικά μερικές φορές.
    Έχω όμως μοσχάρι και θα το επιχειρήσω αύριο.
    Να δούμε πως θα γίνει. Έτσι κι αλλιώς ακόμη εδώ δεν έχει κρύο...
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χειμωνιάτικο και τέλειο φαγητό. Εγώ στο πιάτο μου προσθέτω και καυτερή πιπεριά. Το κάνω συχνά το χειμώνα γιατί σκέτα τα φασόλια, δεν τους καταιβένουν εύκολα βλέπεις!!!
    Όσο για τον καιρό επιτέλους σήμερα είχαμε και εμείς βροχές και κατέβηκε η θερμοκρασία....... επιτέλους. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. oti prepei gia xeimwna!

    synxaritiria gia tous 100 followers!

    ade kai 300 (tou lewnida)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είχα σκεφτεί αυτό το συνδυασμό τις χάντρες τις κάνω φασολάδα κι έχω πάντα στην κατάψυξη σακουλάκια, θα το δοκιμάσω μες τη βδομάδα θα είναι πιο ευχάριστες που λέει κι η Λίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ την ίδια συνταγή θα έβαζα σήμερα! Παρόμοια τη φτιάχνω απλώς βάζω και 1-2 πιπεριές μέσα!
    Με πρόλαβες αλλά καλύτερα γιατί οι φωτογραφίες μου ήταν χάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τέλειο έγινε, αγαπημένο φαγάκι και φυσικά με αρνάκι γίνεται ανώτερο, αλλά κι εγώ συνήθως με χοιρινό το φτιάχνω διότι το αρνί δεν μπαίνει στο σπίτι όταν βρίσκεται εδώ η Αννούλα μου, θα με εκτελέσει!!!!!!!
    ότι πρέπει για το βροχερό καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου φίλη μου
    Έκανα χθες την προχθεσινή σου συνταγή-κοτόπουλο με ανθότυρο- καιέγινε ένα φίνο λεμονάτο φαγάκι που το απολαύσαμε όλοι.Να είσαι καλά και καλή συνέχεια στις εμπνευσμένες συνταγές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Επανέρχομαι και σήμερα.
    Έφτιαξα σήμερα την συνταγή, χρησιμοποιώντας μοσχάρι και χάντρες κατεψυγμένες. Οι χάντρες άργησαν να μαλακώσουν.
    Λεπτομέρειες θα αναρτήσω αύριο.
    Να'σαι καλά με τις εμπνεύσεις σου, που μου ανοίγουν τον δρόμο.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...