Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Μανιτάρια με κρασί

Τα μανιτάρια τα θεωρώ ένα εξαιρετικό πιάτο και δεν χάνω ευκαιρία να τα εμφανίσω στο τραπέζι μας...
Υλικά για 2 μερίδες:

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουτάκι μανιτάρια στρογγυλά
1 ποτήρι κρασί λευκό
2-3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι – πιπέρι – πάπρικα

Πλένω τα μανιτάρια, τα στεγνώνω και τα κόβω σε φέτες.
Σε τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και ροδίζω καλά το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ροδίσει προσθέτω το σκόρδο και ανακατεύω για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα σοτάρω ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά. Σβήνω με το κρασί, ρίχνω αλατοπίπερο και πάπρικα και αφήνω να σιγοψηθούν για 15 λεπτά περίπου.
Προς το τέλος προσθέτω τον μαϊντανό.

Ζεστά σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό κάποιου κρέατος είναι θαυμάσια και πολύ υγιεινά...

17 σχόλια:

  1. Αγαπημένα της κόρης μου και της νύφης μου ο γιος μου τα βγάζει στην άκρη. Ωραία επιλογή για συνοδευτικό, μην τρώμε συνέχεια ρύζι και ζυμαρικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύυυω τα μανιτάρια,όλα τα είδη κι εδώ στην Ιταλία βρίσκω πολλά και σε προσιτές τιμές!
    Μανιταρόσουπα,σάλτσα κόκκινη ή άσπρη για ζυμαρικά,συνοδευτικά,στην πίτσα,σούπα με διάφορα λαχανικά και μανιτάρια...και φυσικά όπως τα έφτιαξες εσύ!
    Είναι το μοναδικό φαγητό που τσιγαρίζω με βούτυρο,μου δένει καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τέλειο συνοδευτικό και με κρασί που το προτιμώ από το νερό σε κάτι τέτοια.
    Καλή ιδέα μουδωσες για αύριο.
    Thanks. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ αγαπημένα τα μανιτέρια σε όλους μας εκτός της κόρης. Πολύ ωραία σου γίνανε, άσπρα, άσπρα εμένα μου μαυρίζει η σάλτσα λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στην αποτοξίνωση το έριξες; τέλεια τα μανιτάρια, πολυαγαπημένα, να είχαμε και κανένα άγριο!!!
    αλήθεια προσπάθησες να τα αγριέψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Betty Καλημέρα!
    Πολύ νόστιμη πρέπει να γίνεται η συνταγή σου. Το κρασί και η πάπρικα πρέπει να βοηθάνε σε αυτό. Θα την φτάξω όπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Betty καλημέρα!
    Πολύ ωραία η συνταγή σου! Θα την δοκιμάσω όπως ακριβώς την προτείνεις!
    Έχω βαρεθεί τα κρέατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλά, όταν είδα την συνταγή σου, είπα δεν το πιστεύω!!!
    Παραλίγο μανιτάρια θα ποστάριζα κι εγώ σήμερα, θα τα ποστάρω αύριο, Μπέττυ πρέπει να οργανωθούμε, απίστευτη ταύτιση γαστριμαργικών απόψεων έχουμε χα χα χα!
    Υπέροχη η συνταγή σου, μιαν αδυναμία στα μανιτάρια την έχουμε κι εμείς οικογενειακώς!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απίθανη συνταγή που την επαναλαμβάνω συχνά αν και λίγο πιό Γαλλικοποιημένη... Μου αρέσει αφάνταστα η μυρωδιά των μανιταριών που σωτάρονται με σκόρδο σε φρέσκο βούτυρο και σβήνονται με κονιάκ (άντε Μπράντυ)!!! Οποιος τολμάει να παλαίψει με τις θερμίδες ας το δικιμάσει και δεν θα μετανοιώσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο αντρας μου αγαπα πολύ τα μανιτάρια, θα πρέπει να του τα φτιάξω με τον τροπο που περιγράφεις κανένα βραδάκι !!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεύτερο συνεχόμενο θέμα που μου αρέσει!!! Δαγκωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tα μανιτάρια από τα αγαπημ΄ενα μου φαγητά.
    Ευχαριστω για τα σχόλια σου.
    Η φωτο πετυχημένη!!!
    Καλή μέρα όλη μέρα
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΜΜ... mushrooms and garlic together are always a winner for me! At the wedding here was an amazing mushroom risotto which I am going to try and recreate as soon as I can!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπημένα τα μανιτάρια για μένα και την κόρη μου, που τα τρώμε με πολλούς τρόπους.Ένας είναι και αυτός και είναι τέλεια.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα σε όλους!
    Επειδή πραγματικά δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε καθέναν σας χωριστά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια και την αποδοχή σας και να σας κεράσω την επόμενη ανάρτηση!
    Καλό σας βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα μανιτάρια είναι μία από τις αγαπημένες μου τροφές. Η συνταγή είναι τέλεια και άρεσε σε όλους! Ευχαριστώ πολύ Betty μου! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρε παιδιά βασικός κανόνας: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ!!!! Είναι ουσιαστικά σφουγγάρι και τραβάει το νερό! Εδώ όταν τα ψήνεις ή τα τσιγαρίζεις αφήνουν το νερό τους πρώτα και μετά ψήνονται ουσιαστικά, θα τα ¨ποτίσουμε¨ και με άλλο νερό. ΠΟΤΕ ΠΛΥΣΙΜΟ!! Καθαρίζουμε το πάνω μέρος και είναι οκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...