Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Λόγω διαφόρων υποχρεώσεων έχω μείνει πίσω με τις συνταγές και πολύ μου κακοφαίνεται. Θα ήθελα όμως να ευχηθώ σε όλους σας Καλή Πρωτομαγιά!



Να περάσετε καλά όπου κι αν πάτε και να ξεκουραστείτε.



Και να σας "προσφέρω" με αγάπη μιά αγκαλιά λουλούδια από τον κήπο μου...



Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΚΙΚΗΣ

Σήμερα λοιπόν παρέλαβα το δώρο της Κικής για τη γιορτή μου. Ο ταχυδρόμος που το κράταγε όμηρο τόσο καιρό -τα λόγια της Κικής είναι αυτά- αποφάσισε να το ελευθερώσει και επιτέλους πρωί-πρωί ήρθε στο γραφείο μου ένα κουτάκι...Το άνοιξα και βρήκα αυτή την πολύ χαριτωμένη κάρτα με τις ευχές της...


Είμαι σίγουρη ότι είστε λίγο περίεργοι να δείτε και το δώρο της...


Ναι, ναι, καλά το καταλάβατε..."Επαγγελματικές" κάρτες με τα στοιχεία του blog μας...


Μα πείτε μου σας παρακαλώ...δεν είναι φοβερή ιδέα? 'Εμπνευση όχι αστεία... Να σαι καλά Κικίτσα... από τα πιο πρωτότυπα και χαριτωμένα δώρα που έχω πάρει ποτέ...


Μου άρεσε πάαααρα πολύ και με εξέπληξε ευχάριστα!!!

Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Στρούντελ με κοτόπουλο


Και εκεί που έλεγα ότι σήμερα δεν πρόκειται να μαγειρέψω, προέκυψε παρέα για πρωϊνό καφέ. Δεν ξέρω για σας, αλλά εμάς ποτέ δεν μας αρκεί ένας καφές. Πάντα ακολουθεί μεζές για "ένα κρασί" ή "μιά μπυρίτσα". Επρεπε λοιπόν να σκεφτώ κάτι γρήγορο και με ό,τι υλικά υπήρχαν στο ψυγείο. Μιά και υπήρχε λίγο ψητό κοτόπουλο, μιά παραλλαγή του Στρούντελ με τυριά μου φάνηκε καλή ιδέα και είπα να την υλοποιήσω. Ετσι λοιπόν ορίστε το αποτέλεσμα που δεν ήταν καθόλου μα καθόλου κακό...


Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα
1 κούπα κοτόπουλο ψητό ή βραστό
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
1 1/2 κούπα ρεγκάτο τριμμένο
2 κουταλιές μουστάρδα
Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.

Ψιλοκόβουμε και το κοτόπουλο.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.


Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.


Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.


Καλύπτουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα.
Απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της σφολιάτας

και τυλίγουμε σε ρολό.


Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.


Καλύτερα να περιμένουμε να μισοκρυώσει πριν το κόψουμε γιατί αν είναι καυτό θα χυθεί η γέμιση...

Σάββατο, 25 Απριλίου 2009

Ταλιατέλες φούρνου με σολομό

Τη μεγάλη μου αδυναμία στα ζυμαρικά την έχω ήδη δηλώσει. Επειδή όμως δεν συμμερίζονται όλοι αυτό μου το πάθος, πρέπει να βρίσκω διάφορους τρόπους να τα συνδυάζω κάθε φορά ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι.

Για να δούμε λοιπόν πώς θα τα φτιάξουμε σήμερα...

Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές βούτυρο
500 γρ σολομό καπνιστό ψιλοκομμένο
(κρατάμε 3-4 κομμάτια για να γαρνίρουμε το φαγητό)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
300 γρ ρεγκάτο τριμμένο
3 αυγά
300 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι και λευκό πιπέρι
λίγο μάραθο ή άνιθο για το γαρνίρισμα


Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό με τις 2 κουταλιές λάδι και τις σουρώνουμε - να μην παραβράσουν, καλύτερα να κρατάνε λίγο.


Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις ροδίσουν βγάζουμε από τη φωτιά.


Ρίχνουμε στο τηγάνι το σολομό, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε .

Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.


Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και απλώνουμε ομοιόμορφα.


Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρουμε ζεστό.


Μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγο μάραθο ή άνιθο και με κομματάκια σολομό.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

ΤΑ ΔΩΡΑ ΜΟΥ

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους μου που με τα δώρα τους ομόρφηναν την μέρα μου~!


Μια υπέροχη ορχιδέα ... θα την προσέχω σαν τα μάτια μου !!

Φορμίτσες για μπισκότα και μικρά κέϊκ... αρα... κάτι πρέπει να φτιάξω ε?


Δεν είναι πολύ όμορφη η γατούλα? Βρήκε τη θέση της και ταιριάζει απόλυτα...


Να 'στε όλοι καλά !!!


Δεν έχει καταπληκτικό χρώμα το τριαντάφυλλο ?

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2009

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

Το αρνίσιο μπουτάκι που έφτιαξε η Κική για να γιορτάσει με την παρέα της το Πάσχα έγινε λουκούμι...


2 κιλά αρνίσιο μπούτι
3 λεμόνια
2 πορτοκάλια
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη, δεντρολίβανος
5-6 μέτριες πατάτες
Κάνουμε μικρές τρύπες στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο.

Βάζουμε το κρέας στο ταψί και το περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό των λεμονιών και των πορτοκαλιών.

Αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια χωρίς να τις καθαρίσουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ρίγανη ακόμα.

Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και μιά κούπα νερό.

Στολίζουμε με το δεντρολίβανο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για μισή ώρα ακόμα μέχρι να ροδίσουν καλά οι πατάτες.

Η ώρα ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του κρέατος... Το ψήσιμο σε σιγανή φωτιά και το σκεπασμένο σκεύος εγγυώνται ότι το κρέας θα ψηθεί σωστά και θα διατηρηθεί ζουμερό εσωτερικά...

Μουσακάς της Κικής

Μια ακόμα έμπνευση της Κικής, κάτι μεταξύ μουσακά και παστίτσιου...
Είμαι όμως σίγουρη ότι είναι τόσο νόστιμο όσο φαίνεται....Ας δούμε λοιπόν πως το έφτιαξε...
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
2 κρεμμύδια φρέσκα
2 κουταλιές λάδι
Μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κονσέρβες κονκασέ τοματάκια
Ρίγανη, πάπρικα, μπαχάρι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, ταμπάσκο (προαιρετικά), τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 μελιτζάνες
100γρ βούτυρο
παρμεζάνα
τριμμένη φρυγανιά
Κιμάς:
Σωτάρεις τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό) στο λάδι για 5’.
Προσθέτεις τον κιμά και σωτάρεις μέχρι να ροδίσει και να ξεσβολιάσει.

Σβήνεις με μισό ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτεις 2 κονσέρβες κονκασέ τοματάκια.

Προσθέτεις τα μπαχαρικά και το ταμπάσκο προαιρετικά.
Χαμηλώνεις την φωτιά και ψήνεις για 40’ περίπου.
Μελιτζάνες:
Κόβεις τις μελιτζάνες σε λεπτές λωρίδες, τις λαδώνεις ελαφρά, αλατοπιπερώνεις και τις ψήνεις στο γκριλ για 10’ την κάθε πλευρά.
Μπεσαμέλ:
Σε τηγάνι λιώνεις 100γρ βούτυρο.

Χαμηλώνεις τη φώτια στο μίνιμουμ και λιώνεις μέσα αλεύρι ώσπου να γίνει χυλός. Προσθέτεις γάλα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτεις και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύεις.

Λαζάνια:
Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες και ο κιμάς, σε ενα ταψί βάζεις 2-3 κουταλιές κιμά, μετά μια στρώση μελιτζάνες
και μετά μια στρώση ωμά λαζάνια. Άλλη μια στρώση ζουμερό κιμά,
μια μελιτζάνες και τελευταία στρώνεις παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνεις στους 165 βαθμούς για 1 ώρα.
Το τελευταίο 10λεπτο ανάβεις και το γκριλ μαζί για να γίνει πιο τραγανό απο πάνω.Συμβουλή:Η κάτω στρώση κιμά να είναι πιο στεγνή και η 2η δόση να είναι πιο ζουμερή. Αυτό θα βοηθήσει τα λαζάνια να ψηθούν.Προσεκτικά με το αλάτι. Αν βγει ο κιμάς αλμυρός, συν τις αλατισμένες μελιτζάνες, τότε το φαγητό θα γίνει ιδιαίτερα αλμυρό.Στις στρώσεις θα ήταν καλό να ΜΗΝ τελειώσετε με λαζάνια γιατί δεν θα ψηθούν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...