Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Κορμός με κακάο

Ένα γλυκάκι πανεύκολο να ετοιμαστεί και αδύνατον να μην πετύχει...
2 ½ πακέτα πτι-μπερ
250 γρ βιτάμ
220 γρ ζάχαρη άχνη
4 αυγά
2 βανίλιες
2 φλυτζανάκια κονιάκ
4 κουταλιές κακάο

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το μισό κονιάκ, τις βανίλιες και το κακάο. Η κρέμα πρέπει να γίνει αφράτη και λεία. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο κονιάκ.
Τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε 2 στενόμακρες φόρμες με αλουμινόχαρτο, στρώνουμε μέσα το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν έχουμε φόρμες το βάζουμε κατευθείαν στο αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σαν ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο. Αν βιαζόμαστε μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη.

Απολαύστε!

18 σχόλια:

  1. Τέλειο...εντελώς "μαμαδίστικο γλυκό" μου θυμίζει παιδικά χρόνια...και μου αρέσει έτσι ακριβώς όπως το κάνεις χωρίς μέσα διάφορα (ξηρούς καρπούς κ.α.)
    Τέλειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε, ρε κάτι υπογλυκαιμίες απογευματιάτικα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε βλέπω να έχεις δημοσιέυσει το email για να ρωτήσω.Ρωτάω λοιπόν εδώ: Μπέτυ θέλεις να σου δώσω την ιταλική βέρσιον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Και λοιπόν;E allora?
    το email μου ειναι bettyscuisine@gmail.com.
    Ναι θα ήθελα την ιταλική βερσιόν ~ για να το προτείνεις φαντάζομαι θα είναι ωραία, θα την φτιάξω λοιπόν και θα την αναρτήσω! στείλε την μόλις μπορέσεις...Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πες μου σε ποιον δεν αρέσει; Η μονη μας διαφορά είναι η απουσία αυγών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό το γλυκό δε το φτιάχνω συχνά, όχι πως δεν μας αρέσει, αλλά επειδή μια δόση την τρώμε στην καθισιά !!!!!! και δεν πρέπει !!!!!!!!!!! αχ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΆΝΤΑ ΕΥΠΡΌΣΔΕΚΤΑ ΤΕΟΙΑ ΓΛΥΚΑ.
    ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
    ΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραίο γλυκό Betty μου! Το φτιάχνω με κάποιες παραλλαγές και εγώ (χωρίς αυγά, με μπισκότα βουτηγμένα σε γάλα), αρέσει πολύ στις κόρες μου!
    Δοκίμασε αντί για αλουμινόχαρτο να βάλεις διαφανή μεμβράνη. Αποκτά νομίζω ο κορμός καλύτερα το σχήμα της φόρμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και η κόρη μου ζητάει συχνά αυτό το γλυκό στο οποίο ούτε κι εγώ βάζω πια αυγά για τους γνωστούς σε όλες μας λόγους.Επί τη ευκαιρία αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος να κάνουμε μαγιονέζα χωρίς αυγά.

    Συγχαρητήρια για τις ωραίες συνταγές που μας δίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τα πιο αγαπημένα. Κι' εγώ δεν βάζω αυγά και κάνω κάποιες παραλλαγές επίσης σαν την Αγγελική Ν., βάζοντας καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια και στην δεύτερη περίπτωση νες καφέ (για άλλο άρωμα), καθώς και σοκολάτα πικρή με καραμελωμένες φλούδες πορτοκαλιού. Τον τυλίγω δε, πρώτα σε χαρτί φούρνου (λαδόκολλα) και το φορμάρω με τα χέρια και μετά το βάζω σε φόρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πιο αγαπημένο μου γλυκό! Φοβάμαι τα ωμά αβγά λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπέτυ μου όπως λες, δεν υπάρχει περίπτωση αποτυχίας σε αυτό το αγαπημένο "μαμαδίστικο" γλυκάκι.
    Παλιότερα το έκανα κι εγώ με αυγά, τώρα πια τα παραλείπω, φοβάμαι λίγο.
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα...Θα πείραζε αν δεν έβαζα αυγά;;;Και το βιτάμ που αναφέρτε είναι βούτυρο ή μαργαρίνη;Και κάτι άλλο...Το κακάο είναι το σκούρο ή το κανονικό...
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα Άννα
    για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν έχω επιχειρήσει να το φτιάξω χωρίς αυγά, αυτή είναι μια παλιά συνταγή που έχω από την μητέρα μου και πάντα την έφτιαχνα έτσι. Ξέρω όμως, όπως μπορείς να δεις και από τα σχόλια πιο πάνω, ότι πολλοί την φτιάχνουν χωρίς αυγά.
    Το βούτυρο που χρησιμοποιώ είναι βιτάμ και το κακάο το απλό κακάο ΙΟΝ ή Γιώτης. Επίσης αντί για κακάο μπορείς να βάλεις νες-καφέ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, αν σου αρέσει περισσότερο η γεύση του καφέ...
    Ελπίζω να βοήθησα.
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έφτιαξα τη μισή δόση του κορμού, αλλά έχει πάρα πολύ έντονη γεύση κονιάκ...Μήπως το ένα φλιτζανάκι (στη μισή δόση) είναι πολύ;;;

    Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άννα μου μάλλον είναι θέμα γούστου, στην κανονική δόση εμείς δεν βρίσκουμε πολύ τα 2 φλυτζανάκια, αλλά ίσως παίζει ρόλο και το είδος του κονιάκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...