Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Κοτόπουλο με ανθότυρο

Ένας λίγο περίεργος συνδυασμός υλικών που όμως βγήκε ένα πολύ ελαφρύ και νόστιμο πιάτο... αν ξεπεράσετε την αρχική δυσπιστία και το δοκιμάσετε, είμαι σίγουρη ότι θα τον βρείτε πολύ πετυχημένο...

Για 4 μερίδες:
4 φιλέτα κοτόπουλο 700 γρ περίπου
3 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
200 γρ γιαούρτι πλήρες
2 κουταλιές θυμάρι – αποξηραμένο είχα και αυτό έβαλα
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμός 2 λεμονιών
250 γρ ανθότυρο λιωμένο με πηρούνι
4 κουταλιές γάλα φρέσκο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
Βάζουμε σε μπολ τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα του για 10 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε αλάτι και σιγοψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, προσθέτουμε το ανθότυρο και το γάλα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια πηχτή σάλτσα, θέλει κανένα 5λεπτο περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.

Εγώ το συνόδευσα με ρύζι, και με πουρέ όμως θα είναι εξ ίσου νόστιμο...

12 σχόλια:

  1. Καθόλου περίεργος ο συνδυασμός για μένα, βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που αν έπρεπε να φάνε σπίτι μου συνέχεια θα έμεινα νηστικοί, με το που ακούνε τι τρώμε παίρνουν δρόμο.
    Όμως να σε ρωτήσω το γιαούρτι μπορεί να εξαιρεθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Ξανθή, μια και το γιαούρτι είναι μόνο για τη μαρινάδα φαντάζομαι πως θα μπορούσε και να λείψει...δεν το χω δοκιμάσει αλλά νομίζω δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο τελικό αποτέλεσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά τον βρίσκω κι εγώ τον συνδυασμό Betty μου, τι έχει??
    Ενα πολύ νόστιμο πιάτο!!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρον συνδιασμός! Τα υλικά μας αρέσουν όλα οπότε θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε! Παρόμοια μαρινάδα κάνω και γώ αλλά το ψήνω το κοτόπουλο στο φούρνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικός γνωστής της μαγειρικής τέχνης.
    Με ανήσυχο πνεύμα για δημιουργία
    και προσφορά γνώσης.
    Καλή συνέχεια να σαι καλά σε παρακολουθώ πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελενάκι μου, αρχικά το γιαούρτι με το λεμόνι και το ανθότυρο με ξένισε λιγάκι σαν συνδυασμός, το αποτέλεσμα με δικαίωσε όμως!

    big mama: αν το δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις...

    Νεκτάριε σε ευχαριστώ, την λατρεύω την μαγειρική και χαίρομαι που αυτό βγαίνει και προς τα έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φαινεται πεντανοστιμο, αν και ενα θεμα με το γιαουρτι το εχω, παρολα αυτα θα το δοκιμασω τωρα το πενθημερο και θα επιστρεψω με εντυπωσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ ωραία συνταγή Betty κι εγώ το χρησιμοποιώ το γιαούρτι στο φαγητό είναι πολύ ωραίο....σκέτο πάλι ούτε που να το μυρίσω χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. This looks great. The rice is looks delicious as well. Mustard, yoghurt, cheese and lemon are all nice with chicken separately so why wouldn't they be good together :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θυμίζει ινδικό ή τουλάχιστον εδώ Ιταλία είχα φάει με γιαούρτι.

    Το ρυζάκι τι είναι;Ανάμεικτο με ρύζι μαύρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και λοιπόν;E allora? καλώς την...
    δεν είναι πικάντικο όπως τα ινδικά, το αντίθετο έχει πολύ απαλή γεύση..
    το ρύζι είναι ανάμικτο με άγριο ρύζι, μια νέα συσκευασία που βρήκα σε μεγάλο σ/μ, είπα να την δοκιμάσω και τελικά μου άρεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ που είμαι τύπος με ανοιχτά μυαλα (χεχε) είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει. Μου αρέσει ό,τι έχει μέσα ανθότυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...