Θέλετε μια συνταγή για αφράτα μπισκοτάκια που θα σας ενθουσιάσουν με τη γλύκα τους, θα σας προσφέρουν ενέργεια και θα σας κόψουν την πείνα χωρίς (πολλές) τύψεις;
Υλικά για 20 μπισκότα:
1/2 φλυτζάνι ταχίνι
1/2 φλυτζάνι μέλι
2 κουταλι'ες σούπας ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι βρώμη
μια φούχτα αμύγδαλα
1 φακελάκι κουβερτούρα σε σταγόνες
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα σε λίγο βραστό νερό, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά, πετάμε το νερό και μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ξεφλουδίζουμε. Τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τη βρώμη, το μέλι, το ταχίνι, το λάδι και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, τις αραδιάζουμε στην λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους και τις πιέζουμε λίγο με το κουτάλι να πλατύνουν. Ψήνουμε για 10 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Όσα γλυτώσουν από την πρώτη επιδρομή, τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί, ερμητικά κλειστό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, τις αραδιάζουμε στην λαδόκολλα σε απόσταση μεταξύ τους και τις πιέζουμε λίγο με το κουτάλι να πλατύνουν. Ψήνουμε για 10 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Όσα γλυτώσουν από την πρώτη επιδρομή, τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί, ερμητικά κλειστό.
Απολαύστε τα με ένα ποτήρι γάλα για πρωϊνό ή με τον καφέ για κολατσιό!
Καλή επιτυχία!
Τέτοια θέλουμε Μπέττυ μου, για να ξεκινά η μέρα υγιεινά και γλυκά, χωρίς... τύψεις :)) Υπέροχα τα cookies σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Καλή σου μέρα
Πωωω τέλέια φαίνονται!Για πρωινό θα είναι ιδανικά:)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες!
Πολύ μου αρέσει αυτή η πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία! Τη σημειών τη συνταγή για να τα φτιάξω. Θα αρέσουν και στη μαμά μου γιατί είναι και νηστίσιμα. Η κουβερτούρα είναι νηστίσιμη δεν είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία μπισκοτάκια και υγιεινά, με γαλατάκι θα είναι σίγουρα τέλεια. Για τους μπεζέδες που έδωσα στην εκκλησία ακολούθησα την δική σου συνταγή, βγήκαν τέλειοι (μόνο που τους έψησα στους 85 για 2 περίπου ώρες). Σε ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχα και πολύ υγιεινά !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα Μπετούλα !!!
Μπορούμε δηλαδή να τα τρώμε δέκα δέκα χωρίς τύψεις??
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί φαντάζομαι άμα ξεκινήσεις με ένα από αυτά, δεν σταματάς;-)
Είναι ότι πρέπει για τα παιδάκια μου, τώρα που αρχίζει το σχολείο... το καλύτερο κολατσιό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα γεμιζει ενέργεια.
Καλό μεσημέρι Μπέτυ μου!!!
Απίθανα είναι Μπέτυ μου, στείλε μου μερικά τώρα....πίνω καφεδάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς όπως τα λέτε: υπέροχα για το κολατσιό των παιδιών, γεμάτα ενέργεια, υγιεινά... και νηστήσιμα! Ναι, η κουβερτούρα είναι νηστήσιμη! Όσο για τις τύψεις... εδώ θα δείξουμε πόσο εγκρατείς μπορούμε να είμαστε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά σε όλους!
Νόστιμα και υγιεινά. Με εντυπωσιάζει πάντα που κάνουμε δοκιμές με παρόμοια υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφή