Καθημερινό φαγάκι, νόστιμο και αγαπημένο!
Υλικά για 6 μερίδες:
1200 γρ μοσχάρι ποντίκι
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός 2 λεμονιών
Χυμός 3 πορτοκαλιών
500 γρ μανιτάρια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το κρέας. Ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και των πορτοκαλιών και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρέας. Ενδιαμέσα ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό. Μόλις μαλακώσει αρκετά το κρέας, ρίχνουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.Σερβίρουμε με ό,τι μας αρέσει καλύτερα ~ ρύζι, πατάτες τηγανητές, ζυμαρικά... εγώ το συνόδευσα με χυλοπίτες κατά παραγγελία της κόρης μου!
Υλικά για 6 μερίδες:
1200 γρ μοσχάρι ποντίκι
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
Χυμός 2 λεμονιών
Χυμός 3 πορτοκαλιών
500 γρ μανιτάρια
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το κρέας. Ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και των πορτοκαλιών και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρέας. Ενδιαμέσα ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό. Μόλις μαλακώσει αρκετά το κρέας, ρίχνουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.Σερβίρουμε με ό,τι μας αρέσει καλύτερα ~ ρύζι, πατάτες τηγανητές, ζυμαρικά... εγώ το συνόδευσα με χυλοπίτες κατά παραγγελία της κόρης μου!
απιστευτο φαγητο μπεττυ μου! καλημερα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι, νόστιμο καθημερινό φαγάκι, και με τις χυλοπίτες για συνοδευτικό έγινε και αγαπημένο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλημέρα!!
Και με πορτοκάλι!!!ξεχωριστή γεύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο φαγητο και σιγουρα θα το λατρεύουν και τα παιδια αφου εχει χυλοπίτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμάν ... αμάνννννννν μου αρέσει τρελά αυτό το φαγητόοοοοο :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο αγαπημένο??? Πολυαγαπημένο θα' λεγα, τουλάχιστον για μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ιδέα το πορτοκάλι, θα το δοκιμάσω, θα είναι ξεχωριστό...
Καλό μεσημέρι
Μμμμμμμ!!!! και πεινάω κιόλας!! απίθανο θα το φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα!! Και θα αρέσει σε όλους μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πορτοκάλι πάει τέλεια με το μοσχαράκι και οι χυλοπίτες......... πες μου ότι είναι δικές σου !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο Μπέτη μου , υπέροχο..τρελλαίνομαι για λεμονάτο και ..πεθαίνω για μανιτάρια .Με πορτοκάλοι δεν το έχω κάνει μα το έφτιαξα με ..νεράντζι αντί για λεμόνι !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπερασα να παρω μια μεριδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέτη απόλαυση το πιάτο σου Μπέτυ μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την δέχτηκες την κορούλα, η οποία φαντάζομαι αυτόν τον καιρό απολαμβάνει της περιποιήσεις της μαμάς!
Φιλάκια!
Οτιδήποτε λεμονάτο μου αρέσει..ζήλεψα τις χυλοπίτες σου...μούρλια φαίνονται
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
(Υγ. Τι έγινε? Που πήγαν οι γιαγιάδες με το λαπτοπ?? χιχι)
Από τα πρώτα φαγητά που έμαθε να φτιάχνει η σύζυγος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια ολόκληρα τρωγαμε πολύ συχνά, συνήθως με τηγανιτές πατάτες η ρύζι.
Τώρα που την έδιωξα από την κουζίνα, μια φορά το χρόνο!
Ένα πιατάκι τώρα, πολύ θα το εκτιμούσα!!!
Καλό βράδυ.
παρα πολυ καλο μπετυ καλημερα
ΑπάντησηΔιαγραφή