Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ρεβυθοκεφτέδες

Κράτησε πολύ το πρόβλημα του υπολογιστή μου κι έτσι άργησα λίγο να σας παρουσιάσω το κυρίαρχο ορεκτικό του φετεινού καλοκαιριού. Έτσι κι αλλιώς μας αρέσουν ιδιαίτερα τα μεζεδάκια ~ ετούτοι οι ρεβυθοκεφτέδες πάντως έκλεψαν την παράσταση!
Υλικά για 40 κομμάτια:
1 σακουλάκι ρεβύθια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθος
1 ματσάκι δυόσμος
1 ματσάκι μαϊντανός
περίπου μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνι
Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια στο νερό να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα πολτοποιούμε λίγα-λίγα στο μούλτι, να γίνουν σαν τρίμμα. Τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ξερό κρεμμύδι τριμμένο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και αλεύρι τόσο ώστε να γίνει ένα σφιχτό μίγμα που να πλάθεται. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε για λίγη ώρα το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει. Βάζουμε σε πιάτο λίγο αλεύρι και στο τηγάνι μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά. Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, τους κυλάμε στο αλεύρι, τινάζουμε το περίσσιο και τους ρίχνουμε με προσοχή στο λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Είναι υπέροχοι ζεστοί και κρύοι!
ΥΓ: Κάποιοι λένε ότι τα ρεβύθια πρέπει, αφού φουσκώσουν, να βράσουν πρώτα και μετά να πολτοποιηθούν. Θα σας συμβούλευα να μην το επιχειρήσετε ~ εγώ το δοκίμασα αλλά απορρόφησαν πολύ περισσότερο λάδι στο τηγάνισμα και το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό!

12 σχόλια:

  1. θα τα φτιάξω, θα αρέσουν σίγουρα στον μπαμπά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pentanostima prepi na ine kiria bety tha ta ftiaxo ke ego
    filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δίκιο....τους έχω φτιάξει μια-δυο φορές με ρεβύθια μαγειρεμένα, αλλά δεν ήταν καλοί... όπως προτείνεις πρέπει να είναι σούπερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτέ δεν βράζω τα ρεβύθια όταν κάνω ρεβυθοκεφτέδες, χάνουν πολύ σε νοστιμιά πιστεύω κι εγώ.
    Από τα ωραιότερα μεζεδάκια, δίκιο έχεις Μπέτυ μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπεττυ μου, φαινονται πεντανοστιμοι και κυριως πανευκολοι ετσι οπως τους παρουσιαζεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πεντανόστιμο το μεζεδάκι σου! Το ουζάκι που είναι;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω πω λιχουδιά! Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε.Ο συνδυασμός του ρεβιθιού με τα μυριστικά που έβαλες είναι εκπληκτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μού αρέσει η απλότητα των υλικών και της εκτέλεσης της συνταγής.
    Πρώτη φορά θα κάνω ρεβιθοκεφτέδες.
    Βρήκα κι άλλες συνταγές, αλλά θα δοκιμάσω τη δική σου και θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτη φορά έκανα ρεβυθοκεφτέδες και δοκίμασα κατά βάση αυτή τη συνταγή - με κάποιες παραλλαγές.
    Ό,τι πρέπει και υγιεινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόλις τους έφτιαξα και τους συνόδεψα με γιαούρτι! Μπράβο, πολύ καλή συνταγή. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν τα ψησω στο φουρνο για πιο light αποτελεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...