Διαλέγουμε φρέσκα μπακαλιαράκια μετρίου μεγέθους.
Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια και τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι - ιδιαίτερα στο εσωτερικό τους. Τα αφήνουμε για λίγη ώρα και μετά τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους. Αλατίζουμε ελαφρά.
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φλυτζάνια αλεύρι με λίγο αλάτι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο ένα μεγάλο κουτί μπύρα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχουμε ένα πηχτό ομοιογενές κουρκούτι.
Ανάλογα με την ποσότητα του αλευριού, αυξομειώνουμε την ποσότητα της μπύρας.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά. Βουτάμε ένα-ένα τα κομμάτια του ψαριού στο κουρκούτι να καλυφθούν καλά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με προσοχή. Τηγανίζουμε τα ψάρια, σε μάλλον δυνατή φωτιά, από όλες τις πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το πολύ λάδι.
Σερβίρουμε ζεστά με όποια σαλάτα μας αρέσει.
Kαλημέρα, καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπακαλιαράκια τα λατρεύω, και έτσι είναι λαχταριστα!
Ααααχ τα λατρεύω έτσι τα μπακαλιαράκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου θύμισες ότι έχω στην κατάψυξη :)
Καλό μήνα να έχουμε
Φιλιά
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπετούλααααα, I am back!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλό μήνα, καλό Φθινόπωρο, πάω να απολαύσω τι νοστιμιές ετοίμασες όσο έλειπα!
Φιλάκια!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΛΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΩΡΕΞΗ.........jeny
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλό Φθινόπωρο Μπέττυ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ μπακαλιάρος μ΄αρέσει ιδιαίτερα,είναι και μεσημεράκι και με ξελίγωσες!
Φιλιά
Μπετούλα μου καλη μέρα και καλό μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπον δεν θα το πιστέψεις αλλά δεν εχω δοκιμάσει ποτέ έτσι το φρεσκο μπακαλιαράκι, θα εκτελεστεί άμεσα γιατί πολύ μου άρεσε απο τις φωτογραφίες !!!
φιλια πολλά πολλά
Μπεττυ γεια σου ειμαι καινουργια στα blog αλλα οχι στο δικο σου το παρακολουθω καιρο και εχω μαγειρεψει πολλες φορες τα φαγητα σου.Συγχαρητηρια Ναντια
ΑπάντησηΔιαγραφή