Δεν είναι βέβαια τούρτα, αλλά φέτος είπα να πρωτοτυπήσω!
Έτσι λοιπόν, για σήμερα που κλείνουμε με τον καλό μου τα 28 (!) χρόνια γάμου,
έφτιαξα ένα σιροπιαστό μυρωδάτο γλυκάκι για να γιορτάσουμε την επέτειο!
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
έφτιαξα ένα σιροπιαστό μυρωδάτο γλυκάκι για να γιορτάσουμε την επέτειο!
Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ (12 κομμάτια):
Για το κέικ:
1 ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν
200 γρ καρύδα τριμμένη
2/3 φλυτζανιού βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
Για το σιρόπι:
1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι νερό
1 λεμονόφλουδα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και 1 1/2 φλυτζάνι καρύδα και τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι για να μοιραστεί το μίγμα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στους 175ο για 45 λεπτά περίπου.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη καρύδα και απολαμβάνουμε!
28 χρόνια γάμου;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ζήσετε και να είστε πάντα αγαπημένοι και ευτυχισμένοι. Να είναι η ζωή σας γλυκιά σαν το σιρόπι σου..... Παίρνω ένα μεγάλο κομμάτι αφού ήρθα και πρώτη .....
Φιλάκια
Χρόνια σας πολλά Μπεττούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαστε ευτυχισμένοι κι αγαπημένοι για πολλά πολλα χρόνια ακόμα και πάντα γλυκαμένοι!
Ωραίο το γλυκάκι σου κι εύκολο...κι έχω και καρύδα
Καλημέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚέικ σιροπιαστό το αγαπημένο μου
Χθες επέστρψα από την Λέσβο
Και πάλι μαζί όλη την υπόλοιπη χρονιά
καλό πρωινό
φιλιά θαλασσινά
και τα άλλα μου τα φωτογραφικά μπλογκ θα έχουν
φωτο του καλοκαιριού.....
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΩΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΛΑΤΡΕΥΤΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ!!!!!!!!!!ΜΕΡΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ:)))
Να τα εκατοστήσετε με υγεία κι αγάπη!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι στους αδαμάντινους και στους αδαμάντινους.να χαίρεστε ο ένας τον άλλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καρύδα έχει φανατικούς φίλους ή φανατικούς εχθρούς.Ανήκω στους πρώτους και ειδικά αυτό το γλυκό είναι από τα αγαπημένα μου
Να ζήσετε, να ευτυχίσετε, πάντα μαζί και αγαπημένο!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ όλους πααααρα πολύ για τις ευχές σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα ζήσετε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέικ τέλειο!!Και πάνω που γυρίσαμε απ τις διακοπές και λέμε να μαζευτούμε λίγο να το και το κεκάκι με την καρύδα........
Είχα μια απέεεεραντη επιθυμία για γλυκό σήμερα και ανοίγοντας τα ντουλάπια συνάντησα την καρύδα. Το γλυκό είναι τέλειο! Μοσχομύρισε όλο το σπίτι. Έχω το πρώτο κομματάκι δίπλα μου καυτό και περιμένω να κρυώσει. Δοκίμασα μια άκρη και είναι τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ioanna:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο, τι καλά που σου άρεσε, πολύ χαίρομαι, εμένα, λόγω καρύδας, είναι από τα αγαπημένα μου΄!
Καλό απόγευμα!
polu kalooo !!! ilikrina mpravo ....egw eimai 16 etwn kai opws katalavaineis den eimai pantremeni :P egw prosthetw sto siropi kai xumo apo lemoni kai den vazw karuda ...alla prosthetw karudia komatiasmena mesa sto gluko ...kai einai npol ma polu wraio !! se euxaristwww ..! kai na zisete !
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κι έχει περάσει καιρός από τη δημοσίευση της συνταγής να πω κι εγώ ότι είναι πολύ καλή συνταγή! Μπράβο! Αν και γνώμη μου να βάζετε λίγο λιγότερη ζάχαρη πάντα απ΄ότι λένε οι συνταγές (όπως και στο αλάτι στα φαγητά) γιατί δεν ξέρω, αλλά οι Έλληνες έχουμε συνηθίσει να τρώμε τα γλυκά πολύ γλυκά και τα φαγητά αλμυρά!
ΑπάντησηΔιαγραφή