Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Σαλάτα με πέννες ολικής αλέσεως

Τα ζυμαρικά ειναι η μεγάλη μου αδυναμία...
Γι αυτό ξεκινάω με μία εύκολη και γρήγορη συνταγή...αλλά - το κυριότερο - με μία συνταγή light!
Ε, να προσέχουμε και λίγο τη σιλουέτα μας!

Λοιπον τι θα χρειαστούμε:

500 γρ πέννες ολικής αλέσεως
6 - 7 ντομάτες χωρίς σπόρια
1 αγγούρι
1/2 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ ελιές χωρίς το κουκούτσι τους
60 ml ελαιόλαδο
200 γρ φέτα
ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Και πως θα το φτιάξουμε:

Πρώτα βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά. Τις σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρεδάκια.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ελιές, τα ζυμαρικά και το λάδι.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 3 ώρες.
Τέλος προσθέτουμε τη φέτα κομμένη και αυτή σε καρεδάκια και τη ρίγανη και ανακατεύουμε άλλη μιά φορά.

Αν πεινάτε πολύ και βιάζεστε μπορείτε να παραλείψετε τις 3 ώρες του ψυγείου.

Επίσης για πιό εξωτική γεύση μπορείτε να προσθέσετε και άλλες χρωματιστές πιπεριές, κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί και ίσως 2-3 κομμάτια στραγγισμένο ανανά κονσέρβας...Τι λέτε?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...