Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Σουφλέ κόκκινο

Είναι λίγο ασυνήθιστο να ανακατεύεις στο ίδιο φαγητό μπεσαμέλ και κόκκινη σάλτσα μαζί αλλά εδώ το αποτέλεσμα μας δικαιώνει...Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά δεν το φτιάχνουμε και κάθε μέρα....Ανασκουμπωθείτε λοιπόν...

500 γρ. Σπαγγέτι Νο 5
8 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 κύβοι κνόρ βοδινό
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουταλιά σούπας βασιλικός
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 ½ φλ. Τσαγιού γάλα
350 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το κρασί, τους κύβους κνόρ, το νερό και το βασιλικό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε το μίγμα και βράζουμε για λίγο μέχρι να πήξει. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και στρώνουμε το 1/3 σε βουτυρωμένο πυρέξ. Απλώνουμε επάνω λίγη σάλτσα, λίγη μπεσαμέλ και λίγα τυριά τριμμένα. Επαναλαμβάνουμε ακόμα 2 φορές και τελειώνουμε με ζυμαρικά και τυριά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Εννοείται ότι όπως όλα τα σουφλέ πρέπει να σερβιριστεί ζεστό.

3 σχόλια:

  1. θα θελαμε κ μια φωτο απο αυτο το ιδιαιτερο σουφλε.
    Ερωτηση: Απο πανω δε βαζεις καθολου μπεσαμελ? Μονο μεσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ psonaki:

    Καλημέρα

    Η ίδια συνταγή υπάρχει και ως:
    Σουφλέ ζυμαρικών με δίχρωμη σάλτσα

    http://bettyscuisine.blogspot.gr/2009/11/blog-post_03.html

    και με φωτογραφίες!

    Όχι δεν βάζω μπεσαμέλ από πάνω, αλλά φυσικά, αν το προτιμάς, θα μπορούσες να κρατήσεις λίγη και να την απλώσεις στην επιφάνεια!

    Καλή σου μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...