Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ρυζότο με μανιτάρια


Εδώ εγώ χρησιμοποιώ 2 ειδών μανιτάρια, φρέσκα και αποξηραμένα (πορτσίνι). Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο φρέσκα, η επιλογή δική σας...
Αν λοιπόν βάλετε αποξηραμένα -περίπου 100 γρ- θα πρέπει να τα μουσκέψετε σε χλιαρό νερό για μισή ώρα.
Κατόπιν σοτάρετε 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε 4-5 κουταλιές λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζετε τα μανιτάρια και τα ρίχνετε στα κρεμμυδάκια μαζί με 300 γρ φρέσκα μανιτάρια σε φετούλες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3'-4'. Ρίχνετε 2 φλυτζάνια ρύζι και το σοτάρετε κι αυτό για 4'-5'. Σβήνετε με 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί, προσθέτε λίγο-λίγο 4-5 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών (από κύβο) και ανακατεύετε διαρκώς για 20' περίπου, μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
Τρώγεται ζεστό με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...