Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2009

Μπρόκολο σουφλέ

Αν σας αρέσουν τα σουφλέ - όπως αρέσουν σε μένα - είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει και αυτό πολύ.
Κόψτε λοιπόν το μπρόκολο σε μπουκετάκια και σωτάρετέ τα σε λίγο λάδι. Προσθέστε 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι και κατεψυγμένο καλαμπόκι. Ψήστε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βουτυρώστε ένα πυρέξ, στρώστε το μπρόκολο, προσθέστε 2 φλυτζάνια τσαγιού κίτρινα τυριά, 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος και ψήστε στους 200 βαθμούς, σκεπάζοντας αρχικά με αλουμινόχαρτο και στο τέλος ανοιχτό να ροδίσει.

Το ίδιο νόστιμο γίνεται, αντί για μπρόκολο, με αγγινάρες - κατεψυγμένες .... τότε όμως μη βάλετε καλαμπόκι. Προσθέστε καλύτερα λίγο ζαμπόν ψιλοκομμένο.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...