Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Μοσχάρι με φρούτα και κονιάκ

Ο συνδυασμός κρέατος με γλυκά φρούτα ίσως να ξενίζει αρκετούς. Ομως οταν το φτιάξετε θα με θυμηθείτε...
Θέλουμε λοιπόν:
1 κιλό μοσχάρι - εγώ χρησιμοποιώ ποντίκι που είναι πάντα πιο μαλακό
1 1/2 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλυτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια κομμένα
2 καρότα σε ροδέλες
150 γρ δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
100 γρ βερύκοκα ξερά
1/2 φλυτζάνι κονιάκ
2 φύλλα δάφνης
λίγο θυμάρι και λίγο μαϊντανό
250 γρ κρέμα γαλακτος
και φυσικά αλατοπίπερο

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε στο λάδι και στο βούτυρο. Μόλις ροδίσει το βγάζουμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Βάζουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερύκοκα. Σβήνουμε με το κονιάκ, ρίχνουμε 1 1/2 φλυτζάνι νερό, τη δάφνη, το θυμάρι και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για λίγο να πήξει.
Ταιριάζει πάρα πολύ με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...