Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

Τυρόπιτα με λιαστή ντομάτα


Από τα καλύτερα ελληνικά φαγητά είναι οι πίτες...
και αυτή εδώ είναι πεντανό στιμη και το κυριότερο πανεύκολη...

Ανακατεύουμε λοιπόν μισό κιλό φρέσκια μυζήθρα, 200 γρ. φέτα, 200 γρ τσένταρ τριμμένο, 6-7 αυγά ελαφρά χτυπημένα με ένα φλυτζάνι γάλα, αρκετό φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, καμμιά δεκαριά φέτες λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένες και λίγο αλατοπίπερο.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε πάνω τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε με αυγό, χαράζουμε και ψήνουμε για μία ώρα περίπου.
Αν θέλουμε να την ομορφύνουμε αντί για αυγό αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...