Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα


Πολύ ελαφρύ και νόστιμο...
Συνήθως το φτιάχνω με φιλέτο μπακαλιάρο κατεψυγμένο ή παστό που τον έχω ξαλμυρίσει καλά. Βάζω λοιπόν το ψάρι να βράσει, σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, με μισό φλυτζάνι νερό με το χυμό ενός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τον βγάζω και τον διατηρώ ζεστό.
Βάζω ενα φλυτζάνι γάλα να βράσει. Διαλύω 2 κουταλιές κορν φλάουρ σε ενα φλυτζάνι κρύο γάλα κα μόλις το γάλα στην κατσαρόλα αρχίσει να βράζει ρίχνω λίγο λίγο το μίγμα με τον κορν φλάουρ. Μολις αρχίσει να πήζει το βγάζω απ τη φωτιά. Προσθέτω τότε στη σάλτσα δυο κουταλιές μαργαρίνη, 3 κουταλιες φρέσκο τυρί με χορταρικά και άλλο τόσο τυρί κρέμα. Βάζω και ενα μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγο άνιθο, αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά. Περιχύνω το ψάρι και σερβίρω αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...