Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Ψάρι λεμονάτο

Παρόλο που γενικά η οικογένειά μου δεν συμπαθούσε το ψάρι (εκτός αν είναι στα κάρβουνα) αυτή η συνταγή τους έκανε να αλλάξουν γνώμη. Εγώ τη φτιάχνω με φιλέτο μπακαλιάρου αλλά μπορούμε να βάλουμε ότι άλλο ψάρι μας αρέσει...πέρκα ή σολομό - απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να μην έχει κόκκαλα....Λοιπόν τι χρειάζομαστε:

6 φιλετα ψαριού
5-6 κουταλιες σουπας ελαιολαδο
2 μετρια κρεμμυδια χοντροκομμενα
5 πρασα χοντροκομμενα
5-6 κλωναρια σελινο χοντροκομμενα
4-5 πατατες κομμενες ροδελες (προαιρετικα)
αλατι και πιπερι
Χυμος απο 3 λεμονια
1 κουταλια σουπας αλευρι
Λιγο ζεστο νερο








Ριχνεις το λαδι στην κατσαρολα με τα κρεμμυδια να τσιγαριστουν ελαφρα
Προσθετεις τα πρασα, το σελινο και το ζεστο νερό και αφηνεις 10 λεπτα να μαραθουν


Προσθετεις τις πατατες, αλατι και πιπερι και αφηνεις 10 λεπτα να βρασουν
Προσθετεις το ψαρι και το αφηνεις αλλα 10-15 λεπτα
Χτυπας το χυμο λεμονιου με το αλευρι να γινει ρευστος χυλος
Παιρνεις ζωμο απο την κατσαρολα και προσθετεις λιγο-λιγο στο λεμονι – περιπου 3-4 κουταλιες σουπας
Προσθετεις το χυλο στην κατσαρολα, ανακατευεις καλα και σερβιρεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...