Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Μελιτζανόπιτα

Θα την αγαπήσετε...

Πάρτε τα υλικά λοιπόν και ξεκινήστε..

5-6 κουταλιές βιτάμ
3 κρεμμύδια
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους
600 γρ κιμάς βοδινός
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
λίγη κανέλα
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρύζι
2 αυγά
250 γρ τυριά κίτρινα τριμμμένα
1 πακέτο σφολιάτα, αλάτι και πιπέρι

Σοτάρετε τα κρεμμύδια με λίγο απο το βούτυρο, προσθέτετε τον κιμά και αφού ξεσβωλιάσει καλά ρίχνετε τις μελιτζάνες. Σβήνετε με το κρασί και σε λίγο προσθέτετε την ντομάτα, αλατοπίπερο, την κανέλα, τον άνιθο και το ρύζι. Ανακατεύετε, αφήνετε στη φωτιά 1-2 λεπτά και αποσύρετε.
Χτυπάτε τα αυγά με το τυρί και τα ρίχνετε στη μελιτζάνα. Ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε ενα ταψί, στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνετε τη γέμιση, το άλλο φύλλο, αλείφετε με λίγο γάλα και βούτυρο, χαράζετε την πίτα και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Αν προτιμάτε αντί για σφολιάτα μπορείτε να βάλετε φύλλο κρούστας. Θα πρέπει τότε να βουτυρώνετε ένα ένα τα φύλλα πριν τα στρώσετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...