Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009

Σουφλέ με ψωμί

Θα χρειαστείτε:
1 1/2 πακέτο ψωμί τοστ χωρίς κόρα
1/4 κασέρι σε λεπτές φέτες
1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
βούτυρο
1 φλυτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 φλυτζάνια γάλα
7 αυγά

Βουτυρώστε ενα μέτριο πυρέξ. Στρώστε τις μισές φέτες ψωμιού αφού πρώτα τις βουτυρώσετε και απο τις δυο μεριές. Επάνω βάλτες τις μισές φέτες κασεριού και το μισό ζαμπόν. Προσθέστε και το μισό κεφαλοτύρι και συνεχίστε με ψωμί, κασέρι και ζαμπόν και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Χτυπήστε καλά τα αυγά και προσθέστε λίγο λίγο το γάλα. Περιχύστε το σουφλέ και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να ρουφήξει το ψωμί όλο το γάλα. Ψήστε σε μέτριο φούρνο για 3/4 περίπου.
Πρέπει οπωσδήποτε να σερβιριστεί ζεστό για να μην ξεφουσκώσει και χάσει την ωραία του εμφάνιση.

Εγώ πολλές φορές αντί για κεφαλοτύρι χρησιμοποιώ ρεγκάτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...