Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αμυγδαλόπιτα με ανθόνερο

Ένα γλυκάκι σαν κέικ, πανεύκολο, που όσο γρήγορα γίνεται άλλο τόσο γρήγορα τρώγεται!
Υλικά για μια φόρμα 20cm:

50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ αμύγδαλα τριμμένα
150 γρ ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια
50 γρ ανθόνερο
90 γρ βούτυρο λιωμένο
Λίγη άχνη ακόμα για το πασπάλισμα

Αρχικά, ζεμάτισα τα αμύγδαλα για 2 λεπτά σε βραστό νερό, τα άφησα να κρυώσουν λίγο και αφαίρεσα τα φλούδια. Μετά τα έτριψα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.Σε μπολ ανακάτεψα το αλεύρι, την τριμμένη αμυγδαλόψιχα και την άχνη.
Έριξα το λιωμένο βούτυρο, τα ασπράδια και το ανθόνερο και ανακάτεψα καλά με ένα πηρούνι. Το μίγμα έγινε σαν πηχτός χυλός.Άλειψα με λίγο λάδι μια στρογγυλή φόρμα με τσέρκι, την πασπάλισα με λίγο αλεύρι και άδειασα μέσα το μίγμα. Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 40 λεπτά. Άφησα να κρυώσει, το έβγαλα από την φόρμα και το πασπάλισα με λίγη ζάχαρη άχνη.
Αυτό το κέικ δεν φουσκώνει αλλά κρατάει μέσα μια υπέροχη υγρασία...
... Έφτιαξα αυτή τη συνταγή του Παρλιάρου, για να σας γλυκάνω για το Σαββατοκύριακο!!!

21 σχόλια:

  1. Όμορφο το γλυκάκι σου Ελισάβετ!!! Το να φτιάχνεται εύκολα με ευχαριστεί ιδιαίτερα, το να τρώγεται όμως εξίσου εύκολα...... αυτό λίγο με στενοχωρεί..... αν μου αρέσει θα μπορεί να φάω και το μισό!!
    Σε φιλώ
    Καλημέρα να΄χεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!! Τι αφράτο και τι νόστιμο που πρέπει να είναι!! Πολύ καλή συνταγή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!! Πολύ ωραίο γλυκάκι μας προσφέρεις πρωί πρωί.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω! πω! υπέροχο! Γίνεται και με αυτά τα έτοιμα άσπρα αμύγδαλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα! Φαίνεται πολύ νόστιμο! Θα το δοκιμάσουμε κι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πρέπει να μυρίζει ονειρικά!! αλλά και η γεύση του να είναι σλουρπ!!! (δεν μου έρχεται άλλη λέξη χιχιχιχιι)
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευχαριστούμε!!μας χρειαζόταν και λίγη γλύκα.φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε θα ΄λεγα όχι για ένα κομμάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πεντανόστιμο φαίνεται!
    Σε ευχαριστώ για τη γλύκα!
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μας γλύκανες πολύ! Φαντάζομαι το άρωμα του! Μου αρέσει που είναι υγρό μέσα. Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ααα δηλαδή δεν τα χτυπάς τα ασπράδια??!!Ε τότε είναι πάρα πολύ εύκολο!!!Και μ'αρέσει ο συνδυασμός αμύγδαλα και ανθόνερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Betty,τέλεια!Την προτιμώ από την καρυδόπιτα,γιατί τα αμυγδαλάκια μ΄αρέσουν πολύ,έχουμε και δικά μας.
    Το μόνο που δεν μπορώ ΄στα γλυκά είναι το ανθόνερο,το αφαιρώ.
    Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τη συνταγή δεν μπορώ να την κάνω λόγω ξηρών καρπών, αλλά τη ζηλεύω....φαίνεται πεντανόστιμη!!! Κι εγώ προτιμώ τα αμύγδαλα από τα καρύδια, αλλά λόγω αλλεργίας δεν τρώμε τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ότι πρέπει για το καφεδάκι το απόγευμα, υπέροχη, καλό Σ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρεπει να ειναι υπεροχο σε γευση
    Μου αρεσουν τα γλυκα με ξηρους καρπους και τους προσθετω σε οποιο γλυκο μπορω!
    Καλο Σαββατοκυριακο και σ'εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ωραία Μπέττυ. Τετοια αμυγδαλόπιτα δεν εχω δοκιμάσει.
    Εχω φάει αμυγδαλόπιτα συροπιαστή συνοδευμένη με παγωτάκι.

    Πολύ καλή συνταγή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φανταστικό γλυκό, μέχρι τώρα το ήξερα σιροπιαστό!
    Θα το δοκιμάσουμε οπωσδήποτε!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τρελαίνομαι για ότι έχει αμύγδαλο! Φαίνεται υπέροχη η πίτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μου βάζεις ιδέες... ευτυχώς που δεν έχω αμύγδαλα, θα την έφτιαχνα τώρα κιόλας.

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πραγματι φαινεται πανευκολο και...λαχταριστο! ισως να το συνοδευαμε και με λιγο παγωτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...