Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Κεϊκ παραδοσιακό


Υπέροχο για πρωϊνό αλλά και τον απογευματινό μας καφέ...


Δοκιμάστε το...

Υλικά
1 πακέτο Φαρίνα
4 αυγά
1 πακέτο βιτάμ
2 βανίλιες
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 1/4 φλυτζάνι γάλα

2 φακελάκια τριμμένη κουβερτούρα ή τρούφα
ή σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει καλά.


Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.


Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα, προσθέτουμε και τις βανίλιες χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα σε χαμηλή ταχύτητα.  Μέχρι εδώ έχουμε ένα κλασσικό, παραδοσιακό κέικ.
Αν θέλουμε να το εμπλουτίσουμε, ρίχνουμε την τρούφα και τις νιφάδες ή τις σταγόνες και ανακατεύουμε απαλά.

Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα του κέικ και την αλευρώνουμε.

Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε μέτριο ζεστό φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να μισοκρυώσει για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή αν θέλουμε με κουβερτούρα λιωμένη.

Μοσχοβόλισε το σπίτι !!!

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...