Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Φιογκάκια με ντομάτα, φέτα και ελιές

Μια θαυμάσια σαλάτα ζυμαρικών με μεσογειακή γεύση!

Υλικά για ένα μεγάλο μπολ:

500 γρ φιογκάκια
3-4 μέτριες ντομάτες
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ ελιές (μαύρες ή πράσινες)
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ φέτα

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα φιογκάκια. Τα βράζουμε al dente, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, πλένουμε καλά τις ντομάτες, πετάμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κομματάκια. Ψιλοκόβουμε τις ελιές. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές, το λάδι, τον μαϊντανό και τη φέτα.Προσθέτουμε τα φιογκάκια, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
.... μμμμ !!!

10 σχόλια:

  1. Μπέτυ μου για μένα αυτό είναι ένα υπέροχο πιάτο και όχι μια σαλάτα! Θα μπορούσα να το τρώω κάθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έγραφα ακριβώς αυτό που είπε η Λίλα. Αυτό είναι ένα πλήρες γεύμα για μένα!!! Υπέροχο και φανταστικό!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ke ego tha borousa na to troo kathe mera.nostimo piato..mmm
    kali sas imera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραία πρόταση για μπουφέ !
    Ευχαριστούμε Μπετάκι!!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να είναι νοστιμότατη. Και απο εμφάνιση σκίζει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα...
    στο νεο μου blog σε περιμενει ενα βραβειο - δωρακι.
    Θα χαρω πολυ να σε δω...
    Φιλικα
    Ελπινικη
    Κουζινο-Εξερευνήσεις
    (elpinikicook.blogspot.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχος συνδιασμός!
    Η επιλογή σου καταπληκτική και ελληνικότατη!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σήμερα πείνασα από το πρωί!!
    Αν θέλεις μπορείς να παίξεις σε μια πρόσκληση!!!
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...