Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Κεϊκ καρότου

Ενα νοστιμότατο κεϊκ που θα ενθουσιάσει τους πάντες.

Τρίψτε αρκετά καρότα στον τρίφτη - θα χρειαστείτε 3 κούπες περίπου και ανακατέψτε τα με το χυμό μισού λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Στο μπολ του μίξερ κοσκινήστε 3 κούπες φαρίνα, 1 κουταλάκι σόδα, 1/2 κουταλάκι αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, και κανέλλα. Προσθέστε μιάμιση κούπα ζάχαρη, 4 αυγά, 1 κούπα λάδι, λίγο κονιάκ και τα καρότα. Χτυπήστε για 1 λεπτό ελαφρά να ενωθούν και 3 λεπτά γρήγορα να αφρατέψουν. Ρίξτε μισή κούπα καρύδια χοντροκομμένα, μισή κούπα δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα και μισή κούπα σταφίδες.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μία φόρμα και ψήστε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. Αφήστε το μέσα στη φόρμα 10 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα. Αφήστε να κρυώσει τελείως πριν το κόψετε.
Αν έχετε όρεξη περιχύστε το με γλάσο..δεν είναι δύσκολο...ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά 2 κούπες ζάχαρη άχνη με λίγη βανίλια κα 2-3 κουταλιές νερό μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί. Προσθέστε ένα ασπράδι χτυπημένο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λευκό αφράτο γλάσο. Με το κουτάλι περιχύστε το κεϊκ με το γλάσο, αφήνοντάς το να τρέξει τριγύρω...πάνω στο κέϊκ....!!!!

5 σχόλια:

  1. Γεια σου Μπέττυ
    Μας έχεις τρελάνει με τις ωραίες σου συνταγές!
    Έφτιαξα προχθές μια πολύ ωραία μηλόπιττα και θέλω να μοιραστώ μαζί σου τη συνταγή που είναι πολύ εύκολη:

    Ψιχουλιαστή Μηλόπιττα

    5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κούπα καλαμποκέλαιο
    1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    2 αυγά
    3 βανιλλιες

    5 κόκκινα μήλα
    1,5 κούπα ζάχαρη
    λιγη κανέλλα

    ζάχαρη άχνη

    Τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και τα αφήνουμε να σουρώσουν.Μετά σε ένα μπωλ βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλλα.
    Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το λάδι ,το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες και ζυμώνουμε με το χέρι.Γίνεται μια ζύμη σκληρή και ψιχουλιαστή.Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί (περίπου 28 εκ.)απλώνουμε τη μισή ζύμη και την πατάμε καλά να απλώσει, μετά ρίχνουμε το μίγμα με τα μήλα και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη "ψιχουλιαστή" (εξ ου και το όνομα...)Ψήνουμε τη μηλόπιττα στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.Όταν την ξεφορμάρουμε ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.Ελπίζω να σου αρέσει.
    Ελένη Παπαγιαννίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μπέτυ,

    σε ενδιαφέρουν τα γαλλικά τόστ και pancakes? Κατά τι γνώμη μου δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από ένα τραπέζι πρωινού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...