Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Ψαρονέφρι με ρύζι και μανιτάρια

Γρήγορο και διαιτητικό..


1 κιλό ψαρονέφρι
2 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά μαϊντανός
1 κουταλάκι δενδρολίβανο
1 κουτί μανιτάρια μικρά
3 κουταλιές μαύρες σταφίδες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 ποτήρι λευκό κρασί


Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές ροδέλες ή κομματάκια, το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να ψηθεί. Βγάζουμε το κρέας και προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, το δενδρολίβανο, αφήνουμε να σιγοψηθούν για λίγο και προσθέτουμε τις σταφίδες και το πιπέρι.
Σε 4 φλυτζάνια αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Το βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε απο πάνω τα υλικά που σοτάραμε.
Ανακατεύουμε το ρύζι, προσθέτουμε γύρω το ψαρονέφρι και σερβίρουμε ζεστό.


Για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά, προσθέστε στο ρύζι την ώρα που βράζει ένα κύβο ζωμό βοδινού...
Επίσης αν δεν σας αρέσει να ανακατεύετε τις γεύσεις, μπορείτε να παραλείψετε τις σταφίδες..

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...