Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια

Πολύ νόστιμο και κάπως ασυνήθιστο...


Υλικά:

4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 κιλού πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα και κομμένα κομμάτια
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
3 κουταλιές κάπαρη
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, να μαλακώσει.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το κρασί.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα φασολάκια και τη ντομάτα. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού η σάλτσα, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά.
Γυρνάμε το κοτόπουλο και βράζουμε άλλα 5'. Προσθέτουμε την κάπαρη και τον περισσότερο μαϊντανό, κρατώντας λίγο για στόλισμα, και βράζουμε άλλα 5', δυναμώνοντας τη φωτιά αν έχει το φαγητό πολλά υγρά.
Σερβίρουμε στολίζοντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε με βραστές ταλιατέλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...