Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009

Πατάτες γεμιστές


Νόστιμες και εντυπωσιακές είναι ένα πλήρες γεύμα...

Πλένουμε 4 μεγάλες πατάτες, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 200 για 1 ώρα περίπου. Σε αντικολητικό τηγάνι ροδίζουμε 150 γρ μπέϊκον και το κόβουμε μικρά κομματάκια.
Οταν κρυώσουν λίγο οι πατάτες, κόβουμε ένα κομμάτι απο το πάνω μέρος και αφαιρούμε ένα μεγάλο μέρος απο την σάρκα της πατάτας με ένα κουταλάκι.
Τη λιώνουμε, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο, 2 αυγά χτυπημένα, 1 φλυτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα, το μπέϊκον, λίγο μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
Με το μίγμα αυτό γεμίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο να πάρουν λίγο χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...