Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Οπως θα καταλάβετε και από τις φωτογραφίες, και αυτή η συνταγή μας έρχεται από το μακρινό Λονδίνο. Δημιούργησε πάλι η Κική και είπε να το μοιραστεί μαζί μας...



Τα υλικά λοιπόν γι αυτά τα διαφορετικά μπιφτέκια είναι:

500 γρ κιμάς γαλοπούλας
αλάτι πιπέρι και ρίγανη
βασιλικός μαϊντανός και μέντα
κρεμμύδι και σκόρδο
2-3 φρυγανιές
2 αυγά
ένα μικρό κομμάτι φέτα (100 γρ)



Βάζουμε τον κιμά σε μπολ.

Λιώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και τα προσθέτουμε στον κιμά.
Αν δεν έχουμε μίξερ τα ψιλοκόβουμε στο χέρι...απλά θα μας πάρει περισσότερο χρόνο.

Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε μέτρια μπιφτέκια.
Βγαίνουν καμμιά δεκαριά.



Αν έχουμε χρόνο τα αφήνουμε στο ψυγείο για καμμιά ώρα να σφίξουν.

Βάζουμε σε ταψάκι με λίγο νερό και ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά περίπου.



Εννοείται ότι αν δεν θέλετε να βάλετε κιμά γαλοπούλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά από κοτόπουλο ή βοδινό...είναι θέμα γούστου...η νοστιμιά είναι ίδια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...