Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Χοιρινό με σελινόριζα

Ενα πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση ...

Κόβουμε 1 κιλό χοιρινό σε μερίδες. Το σοτάρουμε με 2 κουταλιές βούτυρο και 5-6 ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες και 1 μεγάλη σελινόριζα κομμένη σε κομμάτια και τα σοτάρουμε και αυτά.
Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών (από 2 κύβους) ή σκέτο νερό, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1,5 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σβήνουμε τη φωτιά.
Χτυπάμε σε μπολ 2 κρόκους αυγών, προσθέτουμε το χυμό απο 1-2 λεμόνια, προσθέτουμε και 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Απο το φαγητό παίρνουμε λίγο-λίγο ζωμό και τον προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε καλά την κατσαρόλα να πάει παντού και είναι έτοιμο!
Αν θέλουμε, όταν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Η ποσότητα του λεμονιού που βάζουμε στο αυγολέμονο εξαρτάται από το πόσο ξινούτσικο μας αρέσει το φαγητό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...