Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

Πατάτες προβενσάλ

Σερβίρονται ζεστές μόνες τους και σαν γαρνιτούρα σε ψητό κρέας...
Δοκιμάστε τις...

Χρειαζόμαστε:


1 1/2 κιλό πατάτες
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι ζωμό βοδινό
αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε πυρέξ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το μαϊντανό, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το λάδι.
Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα τουλάχιστον.
Καλύψτε τις πατάτες από την αρχή με αλουμινόχαρτο και ξεσκεπάστε στο τελευταίο τέταρτο. Ετσι θα ψηθούν καλύτερα και θα ροδίσουν στο τέλος χωρίς να αρπάξουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...