Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009

Κατσίκι με κοφτό μακαρονάκι

Ωραίος συνδυασμός, νόστιμο και εύκολο...





Τα υλικά είναι:
1 1/2 κιλό κατσίκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 φλυτζάνι άσπρο κρασί
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
100 γρ πικάντικο κεφαλοτύρι
σε κύβους


Κατ' αρχήν σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και το σοτάρουμε κι αυτό. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε το μακαρονάκι μέχρι να κρατάει λίγο. Το σουρώνουμε, το μεταφέρουμε σε γιουβέτσι ή πυρέξ, το περιχύνουμε με το βούτυρο λιωμένο, προσθέτουμε το κρέας με το ζουμί του, το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 20' περίπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...