Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα


Συνοδεύει υπέροχα πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή και ζυμαρικά...

Υλικά:
600 γρ χοιρινό ψαχνό
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτές φετούλες
3 κουταλιές ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά μέλι
3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
λίγο αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκιές. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι. Ρίχνουμε μέσα το τζίντζερ, το σκόρδο και την πιπεριά. Ρίχνουμε και το κρέας και σοτάρουμε καλά. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο κρασί. Ρίχνουμε και το μέλι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει.
Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...