Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Φακές


Κι όμως αυτή η τόσο απλή συνταγή μπερδεύει αρκετούς...

Γι αυτό λοιπόν ιδού πως γίνεται...

Υλικά:

1 πακέτο φακές
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2-3 ντομάτες ώριμες
2 κουταλιές πελτές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζουμε καλά τις φακές. Τις πλένουμε σε τρυπητό
και τις βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό. Μόλις πάρουν 2-3 βράσεις, χύνουμε το νερό και προσθέτουμε άλλο ζεστό να τις σκεπάζει και να περισσεύει 2-3 δάχτυλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τον πελτέ και την δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράσουν και να χυλώσουν.
Θα χρειαστούν περίπου 3/4 της ώρας.

Μπορείτε επίσης αν θέλετε μόλις πάρουν βράσει να προσθέσετε λίγο σέλινο ψιλοκομμένο και 2-3 καρότα σε ροδέλες...

2 σχόλια:

  1. και το κρεμμλυδι - σκόρδο πότε μπαίνει?

    Το τσιγαρίζουμε πρώτα μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ THANOS:

    Σωστή η ερώτηση, δεν τα τσιγαρίζουμε, τα προσθέτουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά ~ το συμπλήρωσα και στην εκτέλεση, ευχαριστώ για την παρατήρηση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...