Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009

Μοσχάρι λεμονάτο


Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
χυμό από 3 λεμόνια
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα τουλάχιστον. Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.

Ταιριάζει πολύ με πατάτες τηγανιτές αλλά και ρύζι πιλάφι άσπρο...

2 σχόλια:

  1. borw na to kanw kai me kotopoulo h galopoula gia pio elafri?

    se auti ti sidagi den vazame kai ximo apo lemoni? h einai allh afti ti sidagi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nai boreis na to kaneis kai me galopoula kai me kotopoulo....
    To lemoni kai to portokali einai se alli syntagi...
    einai parallagi aftis, ekeini exei kai manitaria sto telos kai den exei kremmydia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...