Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2009

Μπουρέκι Κουμιώτικο

Για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο "μπουρέκι" θα χρειαστείτε:


5 μεγάλες πατάτες
4 μεγάλα κολοκύθια
250 γρ μυζήθρα και 100 γρ φέτα λιωμένη
3/4 ποτηριού λάδι
2 κουτιά ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι
αλάτι και πιπέρι

Κόψτε λοιπόν σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τα κολοκύθια αλλά κρατήστε χωριστά.

Αλατοπιπερώστε και τα δύο και αφήστε να στραγγίξουν.

Αλείψτε τα με λάδι και με λίγο αλεύρι να μην κολλήσουν μεταξύ τους στο ψήσιμο.
Στίψτε τα ελαφρά να φύγουν τα νερά τους.

Λαδώστε ένα πυρέξ και απλώστε μια στρώση κολοκύθια.


Ανακατέψτε τα ντοματάκια με το δυόσμο και στρώστε λίγη απο αυτή τη σάλτσα επάνω στα κολοκυθάκια.

Συνεχίστε με μια στρώση πατάτες και ξανά σάλτσα.
Απο πάνω ρίξτε όλο το τυρί.

Συνεχίστε με άλλη μια στρώση κολοκύθια-σάλτσα-πατάτες-ξανά σάλτσα.

Χτυπήστε σε μπολ την υπόλοιπη σάλτσα με 3 κουταλιές αλεύρι, το γάλα και το λάδι, να γίνουν ένας αραιός χυλός.


Περιχύστε το ταψί, αλατοπιπερώστε ελαφρά και ψήστε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου.


Μην το κόψετε όσο είναι ζεστό....


Μερικοί φίλοι μάλιστα λένε ότι είναι προτιμότερο κρύο...Περί ορέξεως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...