Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Μπουγάτσα σουρωτή

Εεε μετά από τόσα φαγητά, να μην φτιάξουμε και ένα γλυκό?


Θα χρειαστούμε λοιπόν:

1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά χτυπημένα
2 βανίλιες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
ζάχαρη άχνη
κανέλλα σκόνη

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί το γάλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς να μην σβολιάσει. Οταν πάρει βράση κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα προσθέτουμε τα αυγά με την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί. Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε, το διπλώνουμε στη μέση, πάνω απλώνουμε μια στρώση κρέμας, το σουρώνουμε σαν βεντάλια και το βάζουμε στην άκρη του ταψιού. Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα, φροντίζοντας ώστε το ένα σουρωμένο φύλλο νά είναι δίπλα στο προηγούμενο.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και την σερβίρουμε ζεστή.
Προσέχουμε να βουτυρώνουμε καλά το κάθε φύλλο χωριστά γιατί αλλιώς θα κολλήσουν μεταξύ τους και στο ψήσιμο θα λασπώσουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...