Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Πράσα ογκρατέν




Σκέτη απόλαυση:

Υλικά:
3-4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
6 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ μπέϊκον κομμένα κομματάκια
1/2 φλυτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φλυτζάνια τυρί τριμμένο
1/2 φλυτζάνι γάλα
2 αυγά
αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το μπέϊκον. Ρίχνουμε και τα πράσα και σοτάρουμε ελαφρά.
Τα βγάζουμε απο το τηγάνι, τα ρίχνουμε σε μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε το μισό τυρί με το γάλα και τα αυγά, λίγο πιπέρι και ρίχνουμε το μίγμα στα πράσα. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί. Στρώνουμε τα πράσα και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. Τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και άλλη μισή ώρα ανοιχτά για να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά.
Ακόμα καλύτερα γίνονται αν βάλετε 2 διαφορετικά κίτρινα τριμμένα τυριά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...