Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Μια τυρόπιτα που γίνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη...

Θα χρειαστείτε:
1/2 κιλό φέτα σκληρή
200 γρ γραβιέρα τριμμένη
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 αυγά
1 κεσέ γιαούρτι πλήρες
2 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 κουταλάκι σόδα
4-5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό


Σε λεκάνη βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με πιρούνι. Ρίχνουμε το λάδι, το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη σόδα και λίγο-λίγο το αλεύρι.

Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, το πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και στρώνουμε το μίγμα.



Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Είναι εξ ίσου ωραία ζεστή ή κρύα...

1 σχόλιο:

  1. Την εκανα και ειναι φανταστικη! Αδειασαμε ενα ταψι. Συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...