Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Σαλάτα πολύχρωμη

Υλικά:
1 μικρό λάχανο, 200 γρ καρότα, λίγες σταφίδες, 1 κρόκο αυγού, 1 κουταλιά μουστάρδα,
100 γρ ηλιέλαιο, 1/2 γιαούρτι, 2 κουταλιές ξύδι, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι.

Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό μέχρι να φουσκώσουν.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το πλένουμε και το αφήνουμε να σουρώσει.
Τρίβουμε τα καρότα και τα ανακατεύουμε με το λάχανο.
Ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με τη μουστάρδα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ηλιέλαιο και χτυπάμε καλά τα υλικά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το γιαούρτι εξακολουθώντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε στο μίγμα το ξύδι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε σαλατιέρα βάζουμε το λάχανο, τις σταφίδες και τα καρότα και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Συνοδέψτε ψητά κρέατα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...