Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

Κοτόπουλο πιλάφι

Πλούσια, απολαυστική νοστιμιά...

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κύβος κότας
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο

Σωτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι, αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε πυρέξ.
Στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
Προσθέτουμε το κρασί , τα ντοματάκια και τον κύβο. Σιγοβράζουμε για 10' και ρίχνουμε τη σάλτσα στο κοτόπουλο.
Ρίχνουμε 1 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό και βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε 1 1/2 φλυτζάνι ρύζι και (άν θέλουμε) 1 φλυτζάνι αρακά.
Τα αφήνουμε να ψηθούν περίπου 40 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.

1 σχόλιο:

  1. Simera epixeirisa na to mageirepsw... Itan poli nostimo. Bebaia simantiko rolo paizei kai i posotita tou nerou sto rizi. Episis to rizi den mou bgike toso kitrino, an kai tha ithela..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...