Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009

Κοτόπουλο της Κικής

Τελικά αυτό το blog έχει λάθος όνομα...

Eπρεπε να λέγεται Betty's & Kiki's Cuisine...



Οπως καταλάβατε και αυτή η συνταγή είναι της Κικής, που είναι ο μέγας υποστηριχτής και εμψυχωτής μου !!!






Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες, 50 γρ πανσέτα ή μπέϊκον σε κυβάκια και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (η Κική έχει χρησιμοποιήσει πελτέ σκόρδου από βαζάκι...είναι αυτό το άσπρο πάνω το κοτόπουλο στη φωτο κάτω, αλλά και μιά σκελίδα σκόρδο κάνει μιά χαρά τη δουλειά της...)


Ρίχνουμε ρίγανη, πιπέρι, λίγο αλάτι και πάπρικα.
Ανάβουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σωταριστούν για 10' ανακατεύοντας συχνά.

Ανάλογα με το πόσο λιπαρή είναι η παντσέτα ή το μπέϊκον, προσθέτουμε λίγο λάδι.
Το σβήνουμε με 1 φλυτζάνι λευκό κρασί.
Προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών αν προτιμάμε και 2-3 φύλλα δάφνης.


Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (pummaro) ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3-4 κουταλιές πελτέ διαλυμένες σε λίγο νερό.

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 10' περίπου. Προσέχουμε να μείνει λίγο ζουμερή γιατί θα προσθέσουμε και άλλα υλικά.

Λιώνουμε με το πιρούνι μια κονσέρβα άσπρα φασόλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.


Τα αφήνουμε 5', βγάζουμε και πετάμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε 100 γρ σπανάκι. Το αφήνουμε να ψηθεί ελαφρά για 2-3 λεπτά μόνο. Θέλουμε το σπανάκι να είναι "ζωντανό", να μην μαραθεί.


Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε πάνω σε ζυμαρικά ή ρύζι. Αν τα ζυμαρικά είναι φρέσκα όπως τα νιόκι στην φωτογραφία, ακόμα καλύτερα.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και .... απολαμβάνουμε.
Μπορούμε να προσθέσουμε και όποιο άλλο μπαχαρικό μας αρέσει, όπως θυμάρι ή ακόμα και ταμπάσκο ή τσίλι αν το θέλουμε περισσότερο πικάντικο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...