Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Πρασοτυρόπιτα

Και σε ποιόν δεν αρέσουν οι πίτες...ειδικά όταν είναι σαν κι αυτήν...


Υλικά:
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
λάδι για άλειμμα
1 1/2 κιλό πράσα σε ροδέλες
4-5 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλυτζάνι λάδι
2 κουταλιές βούτυρο
1 φλυτζάνι φέτα τριμμένη
4 αυγά
αλάτι και πιπέρι

Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα πράσα και τον μαϊντανό.



Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.


Προσθέτουμε τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.



Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ανακατεύουμε με τη φέτα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.



Σε λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τα μισά φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα χωριστά.

Στρώνουμε πάνω τη γέμιση


και την σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα κι αυτά.


Αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι, την χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.



Για καλύτερη εμφάνιση περιμένουμε λίγο πριν την κόψουμε...

4 σχόλια:

  1. kyria Betty mas, mas exete trelanei me tis syntages sas. Na eixame kai kapoies merides twra pou peiname 8a htan teleia!!!

    Sygxarhthria!!

    D Prassos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστουμε πολλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χιλια ευχαριστω για τις υπεροχες συνταγες.Μηπως μας μαθεις να ανοιγουμε και φυλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Τζένη:

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    Δυστυχώς το άνοιγμα τέτοιου φύλλου είναι κάτι με το οποίο δεν έχω ασχοληθεί λόγω έλλειψης χρόνου... μπορείς όμως αν θέλεις να δοκιμάσεις αυτό που είναι πανεύκολο και πολύ νόστιμο:

    http://bettyscuisine.blogspot.com/2010/04/blog-post_07.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...