Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

Ρυζότο με ζαμπόν

Πανεύκολο και πολύ νόστιμο !
Ετσι το χαρακτήρισε η Αννα που το έφτιαξε προχτές, της άρεσε πολύ και είπε να μας το εμπλουτίσει με τις φωτογραφίες της ...Ιδού λοιπόν...



250 γρ ρύζι
2 φλυτζάνια ζωμός κότας από κύβο
2 κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ ζαμπόν σε κυβάκια
αλάτι και πιπέρι


Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κυβάκια και τα σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι όπου έχουμε ζεστάνει το λάδι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 5' να πάρει χρώμα.



Προσθέτουμε την πιπεριά στο τηγάνι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ζωμό. Αφήνουνε να σιγοβράσουν για 20'. Προσθέτουμε το ζαμπόν, ανακατεύουμε και βγάζουμε απο τη φωτιά μόλις το ρύζι πιεί τα υγρά του.



Στολίζουμε με φυλλαράκια σέλινο και σερβίρουμε ζεστό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...