Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2009

Πατάτες φούρνου

Φτιάξτε τις σκέτες ή μαζί με αρνί, κατσίκι ή χοιρινό ή ακόμα και με μπιφτέκια....





Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μακρόστενες (κυδωνάτες όπως λέγονται) ή, ακόμα καλύτερα, σε μικρότερα κομμάτια.
Τις ρίχνουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη, 1 φλυτζάνι λάδι, το χυμό από 2 λεμόνια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 1/2 ώρα.

Αν θέλουμε τις πατάτες μας μαλακές και να μην ξεροψηθούν απ έξω, τότε καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφαιρούμε μόνο στα τελευταία λεπτά για να ροδίσουν ελαφρά. Ετσι ψήνονται μέσα στο ζουμί και μένουν μαλακές.

Επίσης αν μας αρέσει η μουστάρδα μπορούμε να διαλύσουμε 3-4 κουταλιές μέσα στο χυμό λεμονιού και να το προσθέσουμε στις πατάτες. Ετσι γίνονται πιο πικάντικες.

Αλλά εμένα μου αρέσει περισσότερο να τις ψήνω μέσα σε χυμό απο 2 λεμόνια και 2 πορτοκάλια !!! Δοκιμάστε το...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...