Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Ρολό με κιμά


Οταν είχα μικρά τα παιδιά αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα τους φαγητά.
Είχα πολύ καιρό να το φτιάξω όμως και νομίζω ότι πρέπει να το μοιραστώ μαζί σας...

Πάρτε λοιπόν:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
2 φρυγανιές
1 φλυτζάνι γάλα
2 κουταλιές κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
5 αυγά
2 κουταλιές μαϊντανό
1 κουταλάκι δυόσμο
1 φλυτζάνι κρασί λευκό
αλάτι και πιπέρι

και ....
μουσκέψτε τις φρυγανιές στο γάλα, λιώστε τις και ρίξτε τις στον κιμά μαζί με τα δύο αυγά. Βράστε τα άλλα 3 να γίνουν σφιχτά. Προσθέστε στον κιμά το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώστε καλά. Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια (συνήθως το φτιάχνω πάνω στον πάγκο της κουζίνας) και απλώστε τον κιμά σαν χοντρό φύλλο. Καθαρίστε τα βρασμένα αυγά και τοποθετήστε τα ολόκληρα στο κέντρο και κατά μήκος του κιμά. Διπλώστε τον κιμά ώστε να κλειστούν μέσα τα αυγά και πλάστε πολύ καλά το ρολό για να ενωθεί το μέρος του διπλώματος και να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Τοποθετήστε το σε ταψί όπως έχετε ρίξει το βούτυρο λιωμένο. Πασπαλίστε με λίγο αλατοπίπερο και ψήστε σε σιγανό φούρνο. Οταν αρχίσει να ροδίσει γυρίστε το, ρίξτε το κρασί και μετά κάθε 10 λεπτά περίπου περιχύνετε το ρολό με τη σάλτσα του ώστε να μην ξεραθεί.

Οταν ψηθεί, βγάλτε το, αφήστε το να μισοκρυώσει και κόψτε σε μέτριες φέτες.

Ταιριάζει πάρα πολύ ωραία με πουρέ, πατάτες τηγανιτές και με διάφορα βραστά λαχανικά.

Επίσης αν θέλετε μπορείτε στο ταψί να ρίξετε πελτέ ή ντομάτες ψιλοκομμένες και να παραλείψετε το κρασί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...