Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2009

Σπαγγετίνι με ντομάτες και ελιές


Ζυμαρικά και πάλι ζυμαρικά...
Υλικά:
1 πακέτο σπαγγέτι
1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
2 κουταλιές πελτές
3 σκελίδες σκόρδο
5 μαύρες ελιές
2 κουταλιές κάπαρη
1 κουταλιά ρίγανη
μιά πρέζα πιπέρι καγιέν σκόνη
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε φέτες. Σοτάρουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο με το μισό λάδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, τον πελτέ και το πιπέρι καγιέν. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 20' μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της. Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες στη μέση και την κάπαρη. Βράζουμε λίγο ακόμα.
Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με την τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...