Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009

Καρμπονάρα

Τι πιο νόστιμο και γρήγορο απο μια "παραδοσιακή" καρμπονάρα?

Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι
200 γρ μπέικον
150 γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά βούτυρο
3 κρόκοι αυγών
200 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι


Κόβουμε το μπέικον σε μέτρια κομματάκια. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο με το μπέικον και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να ροδίσει.



Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι επάνω για να κρατηθεί ζεστό.
Ενώ βράζουν τα μακαρόνια, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το μισό τυρί και πιπέρι.

Πριν βράσουν τελείως τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον, ενώ έχουμε ανάψει πάλι τη φωτιά.
Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα που ετοιμάσαμε.



Ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας λίγο τυρί ακόμα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Αν θέλουμε στολίζουμε το πιάτο μας με ψιλοκομμένη πιπεριά φλωρίνης.

Δεν έχω λόγια να το περιγράψω...απλά δοκιμάστε το....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...